ازفاطمه رسول (ص)تافاطیمای پرتقال
بررسی واقعه ی ظهورفاطیمادرپرتقال
واقعه معروف به «تجلي بانوي تسبيح»(فاطيما) در سال 1917 ميلادي در شهر «فاتيما» (فاطيما) در
پرتغال، آرا و تحليل هاي متفاوتي بيان گرديده است. فاتيما ، اسم روستايي است كه گفته ميشود ((
حضرت مريم باكره مقدس)) در آنجا ظهور كرد .و قبل از تجلي مريم مقدس در روستاي فاتيما هم اسم اين
روستا همين بوده است و از قديم اسم روستا فاتيما بوده است والان تبديل به شهر شده است ومحل
تجلي مريم مقدس به كليسا تبديل شده است . واقعه فاطيما از آنجا آغاز مي شود كه سه كودك چوپان بانويي نوراني را مشاهده مي كنند كه خود را بانوي تسبيح ( از القاب مريم مقدس ) معرفي مي كند و سه پيام مهم براي مردم قرن بيستم دارد . يك سال قبل از تجلي بانو ، فرشته اي به بچه ها نازل مي شود و خود را فرشته صلح كشور پرتغال مي خواند دعايي به بچه ها مي آموزد كه با كلمات اي خداي پدر ، پسر و روح القدس شروع مي شود . و براي بچه ها به ياد خون و بدن عيسي مسيح مراسم عشاي رباني انجام مي دهد . در سيزدهم ماه مه سال ۱۹۱۷ دو كودك ۹ ساله و يك كودك ۷ ساله پرتغالي به هنگام كار در مزرعهاي واقع در منطقه روستايي فاتيما در آن كشور تن نوراني زني با لباس سفيد را مشاهده كردند. آنان در توصيف مشخصات اين زن گفتهاند كه او ميدرخشيد و از پرتوي نوري كه در آسمان مي جهيد پديدار شد. زن سپيدپوش گفتهبود كه از بهشت آمده است و از بچهها خواسته بود كه سيزدهم هر ماه به آنجا بازگردند. بزودي ساكنان منطقه از اين خبر مطلع شدند و در نخستين روز سيزدهم بعدي٬ جماعتي براي تماشا گرد آمدند. با اين حال تنها سه كودك با نامهاي جاسينتا٬ فرانسيسكو و لوسيا بودند كه زن را ميديدند ولي مردم تنها وقايع حيرت انگيز جوي را مشاهده نمودند.
يك سال بعد بانوي تسبيح ( لقب مريم باكره ) به بچه ها ظاهر مي شود و مي گويد از اهالي بهشت است . خود را بانوي تسبيح معرفي مي كند و سه پيام مهم براي مردم قرن بيستم دارد . اول صحنه اي از جهنم را به بچه ها نشان مي دهد كه ارواح پليد در ميان آتشي هولناك مي سوزند و زجه مي زندد. دوم اينكه بانو مي فرمايد خداوند به خاطر كفر گويي نوع بشر بسيار خشمگين است و در صدد است بشر را به خاطر گناهانش با جنگ و قحطي جزا دهد. و روسيه كمونيستي را منشا نشر افكار كفر آميز دانسته و مي خواهد كه اين كشور به قلب معصوم او تخصيص يابد. سوم پيشگويي ترور پاپ ژان پل دوم هست كه مي گويد مردي روحاني با لباسهاي سپيد گلوله باران مي شود . مريم مقدس از بچه ها مي خواهد هر طور مي توانند كفاره بدهند و از آنان مي خواهد قرباني هاي خود را به عيسي مسيح و قلب معصوم او ( مريم مقدس ) تقديم كنند . در سال 1919 عبادتگاهى در دهكده فاتيما ساخته شد، و 3 سال بعد توسط افراد متعصب منفجر شد، ولى بعد از مدتى دوباره برپاگشت در 13 مى1967 پاپ ژان پل ششم در پنجاهمين سالگرد آئين فاطيما شركت كرد. در 13مى1982 پاپ ژان پل دوم براى تشكر از حفظ جان خود به زيارت شهر فاطيما آمد. از آن زمان تاكنون هر ساله در 13 ماه مى، دوستداران فاطيما از تمامى نقاط پرتغال، و كشورهاى اطراف براى زيارت و نيز دعا و توبه، و طلب شفا و تزكيه روح به اين منطقه مىآيند، در مورد پيام آن بانوي تجلي يافته به پاپ، آن گونه كه واتيكان بعدها اظهار كرد، اين بود كه «براي پايان يافتن جنگي كه در جريان است (جنگ جهاني اول) دعا كنيد». اما ظاهرا پيام آن بانوي مقدس بيشتر از اين بوده است كه اميد داريم اين پيام آنچنان كه بوده است و بدون تحريف در دسترس همگان قرار گيرد.
اين نكته قابل ذكر است كه : مسلمين عموما نسبت به حضرت مريم مقدس به عنوان بانويي پاكدامن مي نگرند كه داراي شأن و احترام ويژه اي است. (آيات متعددي از قرآن مجيد و حتي ناميدن سوره اي از قرآن به نام اين بانوي بزرگ، گواه مناسبي است بر اين مساله) و تجلي وي را در زمان حاضر بعيد نميدانند، اما برخي سعي دارند اوصاف مذكور وواقعه مذكور را بر فاطمه زهرا (س) تطبيق دهند و فاتيما را فاطيما لقب داده اندآنها معتقدند اوصافي كه براي آن بانوي تجلي يافته برشمردهاند عموما در مورد حضرت فاطمه صدق ميكند و بنابراين مسئله، روشن است كه مصداق بانوي تسبيح به دست، حضرت فاطمه ميباشد. چرا كه طبق روايات، تسبيح دانه دار ابتدا توسط اين بانوي مقدس براي شمردن اذكار ياد داده شده توسط پدر بزرگوارش، پيامبر اسلام، در عالم اسلام مطرح گرديده است و دليل محكمي وجود ندارد كه در زمان حضرت مريم «ع»، براي شمردن اذكار، تسبيح بكار برده ميشده است .اما اين دليل قابل پذيرش نيست . اين خلاصه اي از ماجراي فاطيما بود .
چند نكته:
1اين قضيه ارتباطي با ما مسلمانان وشيعيان وحضرت فاطمه زهرا (س) ندارد .گفته مي شود در آن زمان پرتغال تحت اشغال مسلمانان بود و اسم فاتيما ( فاطيما) بر اين شهر از نام دختر امير اعراب اقتباس شده است كه دختر مسلماني بود كه مسيحي شد و اين فاطمه ربطي به فاطمه كه دختر پيامبر است ندارد .
2در غرب و اروپا برخي اين پديده را مقدس مي دانند وهر ساله به زيارت اين مكان ميروند
3 كتابهاي متعددي در اين باره نوشته وحتي فيلم نيز توليد شده است
4 نام فاتيما و فاطيما رواج يافت وحتي مسلمانان از نام فاطيما استقبال كردند
5مسيحيان كاتوليك وكليسا از اين امور براي تاييد خود وبازگشت به معنوييت ودعا استفاده كردند .
6 استفاده سياسي از اين ماجرا نيز بسيار است ارتباط اين قضيه با جنگ جهاني ، فروپاشي اتحاد جماهير شوروي ، ترور پاپ و….برخي از امور ديگر از اين استفاده ها يا سوء استفاده هاست
7آخرين باز مانده اين واقعه، مطابق پيشگويي فاتيما ، جاسينتا و فرانچسكو با در سالهاي 1919 و 1920 به سوي ابديت شتافتند ولي لوسي باقي ماند و بقيه عمر را رخت رهبانيت بر تن كرد . او يك راهبه بود . لوسي در سال 1384 هجري شمسي در سن نود و اندي سالگي وفات كرد .
8ابراهيم حاتمي كيا چند سال پيش سفري داشت به پرتقال و در مورد فاطيما تحقيقات گسترده اي براي فيلمش انجام داد. اما در آخر متوجه شد فاطيما حضرت فاطمه زهرا (س) نيست.
منبع:ویکی پدیا
سایت پرسمان
سایت پدرمهربان
.